Design

Likväl som hållbarhet, miljö och effektivitet är viktiga aspekter är givetvis design också en avgörande del av Caparol. Det som är självklart för mode och produktdesign kan också överföras till arkitektur. Utformning och ytdesign är det inbyggda uttrycket för vårt ständigt föränderliga samhälle. Design är alltid nära kopplat till utvecklingen av nya material och bearbetningsmetoder. På Caparol utvecklar vi från början våra produkter baserat på specifika designalternativ och styrs av människors behov och önskningar. För oss handlar det inte bara om ett nytt utseende, utan om en ny upplevelse.

DESIGN
DESIGN

Helmatta väggfärger ute och inne

Design kan vara allt ifrån hur konstruktionen i ett fasadsystem är uppbyggt och hela vägen ut till den sobra helmatta ytan hos INTACT Matt träfasadfärg eller Finest Wall interiör väggfärg. Helmatta väggfärger blir allt populärare och Caparols innovativa R&D-avdelning tog på sig arbetet att utveckla produkter av hög kvalitet som möter kundens alla krav. Resultatet blev enastående.

INTACT Matt ger en helmatt yta som lyfter fram kulören och ger ett klassiskt sobert intryck. Mest effekt av den matta lystern får man i mörkare kulörer som tex falurött eller svart men, även helt ljusa kulörer och vitt ges ett extra elegant intryck av den reflexfria ytan. Blekning är ett stort problem hos helmatta färger men INTACT Matt innehåller högklassiga råvaror och har ett avancerat skydd mot UV-strålar, vilket gör att såväl kulör som lyster bevaras riktigt länge. Läs mer om INTACT Matt här.

Finest Wall är en väggfärg som kombinerar flera egenskaper som moderna konsumenter och fastighetsägare förväntar sig när de målar om; en glansfri yta som lyfter fram kulören i olika ljusförhållanden och som samtidigt klarar löpande underhåll. Produkten ger en supermatt yta (glansvärde 1) men tål ändå återkommande rengöring och avtorkning. Läs mer om Finest Wall här.

Fasadsystem kan både effektivisera och försköna

Ett fasadsystem har många olika egenskaper. Inte nog med att det kan energieffektivisera och leda till lägre kostnader och ökad hållbarhet. Det kan dessutom försköna ett helt kvarter med allt ifrån genomfärgad puts till beklädnadstegel. Läs mer om våra fasadsystem här.

Mycket kan även göras för designen om man väljer otippade fasadfärger som till exempel Metallocryl. Metallocryl är en metallic-glänsaden brytbar färg som finns både för inomhusbruk och utomhusbruk. Ett uppmärksammat projekt är kontorshotellet Juvelen i centrala Uppsala målat med Metallocryl Exteriör. Alla glasytor ger ett fint inflöde av ljus, och hela Juvelen andas en speciell känsla av kreativitet och lekfullhet. När solen lyser på fasaden lyser den upp och reflekterar. Ingen är oberörd när man passerar denna arkitektritade byggnad.

Finest Wall

Supermatt tålig färg för tak och väggar inomhus.

TILL PRODUKTEN

Intact Matt

Helmatt akrylatfärg för träfasader. Med UV-skydd för långvarigt resultat.

TILL PRODUKTEN

Metallocryl Exterior

Färg med metallic-effekt för betong och cementfiberskivor utomhus.

TILL PRODUKTEN

Metallocryl Interior

Färg med metallic-effekt för tak och väggar inomhus.

TILL PRODUKTEN

Meldorfer beklädnadstegel

Plant dekortegel som beklädnad för fasadytor ut- och invändigt. Skapar  utseende av tegel- och naturstenskaraktär.

TILL PRODUKTEN

Våra andra ledord

Kontakta oss gärna

E-post: info@caparol.se
Tel: 031-750 52 00