Hälsa

För ett större välbefinnande och ett hälsosamt liv

Vi tillbringar stora delar av våra liv inom hemmets fyra väggar och boende och hälsa är starkt sammankopplat för de flesta människor. Det finns olika faktorer som påverkar vårt välbefinnande och i slutändan även vår hälsa, bland annat rumstemperatur, luften, luftfuktighet, akustik och dagsljusinsläpp. Vi kan inte påverka allt till det bättre men Caparol ser det som sitt ansvar att förbättre det som ligger inom ramen för våra produkter. Intresset för att använda naturmaterial och giftfria material i inredningen ökar ständigt, och vi ser möjligheter att bidra till bättre inomhusmiljö både för användarna och för de som ska vistas i de målade lokalerna.

HÄLSA
HÄLSA

Innovativa produkter

Förutom att följa lagstiftning vad det gäller innehåll och märkning driver Caparol utvecklingen av produkter som genom nya tekniska lösningar bidrar till bättre hälsa för användarna.

I vardagen kommer vi i direkt kontakt med konserveringsmedel flera gånger per dygn. Oftast sker kontakten genom användning av flytande tvål, schampo och hudvårdsprodukter. Hantverkare och gör-det-självare som arbetar med vattenlösliga byggmaterial som lim, färg och spackel kan dessutom komma i kontakt med konserveringsmedel i sitt arbete. Konserveringsmedel är ett uppmärksammat arbetsmiljöproblem bland målare och upprepad hudkontakt med vanligt förekommande konserveringsmedel misstänks vara orsaken till ökad uppkomst av kontaktallergier i yrkesgruppen.

Allt fler väljer därför aktivt att använda produkter utan konserveringsmedel när så är möjligt.

Utveckling av konserveringsmedelsfri färg är ett exempel på produkter där Caparol gör tydlig skillnad för målarnas arbetsmiljö. Exempel på dessa är Capafree-serien som finns som tak- och väggfärg i glans 2, 5 och 7. Men även IndekoGeo och Sylitol Bio Innefärg är färger utan konserveringsmedel.

Capafree är ett unikt exempel på att det går att göra modern färg, fri från konserveringsmedel, och som en intressant bieffekt har vi märkt att färgen håller mycket längre än konventionell tak- och väggfärg, vilket betyder mindre svinn. En vinst för både hälsan och plånboken.

Capafree 2 Takfärg

Helmatt, konserveringsmedelsfri färg för tak inomhus.

TILL PRODUKTEN

Capafree 5 Väggfärg

Helmatt, konserveringsmedelsfri färg för tak och väggar inomhus.

TILL PRODUKTEN

Capafree 7 Väggfärg

Matt, konserveringsmedelsfri färg för tak och väggar inomhus.

TILL PRODUKTEN

IndekoGeo

Helmatt högtäckande tak och väggfärg baserad på förnyelsebart bindemedel.

TILL PRODUKTEN

Sylitol Bio Innefärg

Helmatt silikatfärg för tak och väggar inomhus.

TILL PRODUKTEN

Våra andra ledord

Kontakta oss gärna

E-post: info@caparol.se
Tel: 031-750 52 00