ThermoSan skyddar mer än bara fasaderna.

Över hela Europa har hus som målats med ThermoSan klarat sig bra över tid. I Sverige besökte vi husägaren Bengt i hans bostad vid en sjö och lärde oss om fasadskydd - vare sig det gäller extrema väderförhållanden, föroreningar, organismer och UV-strålning. Regionen kring hans lockande bostad upplever många väderväxlingar under året; temperaturen kan variera från minusgrader till 20-25 plusgrader under en säsong.  För att skydda sitt hus från detta ständigt föränderliga klimat var Bengt tvungen att möta många utmaningar under renoveringen. Att välja rätt färg var inte en av dem. Och det visade sig vara rätt beslut sedan ett tag tillbaka - ta reda på mer genom att klicka på videon nedan och ta en titt över Bengts axel för att ta reda på hur ThermoSan gav honom skydd och stabilitet för hans bostad och därmed honom själv.

Skydda din investering - Långtidsskydd mot slitage och smuts

Extremt långvarigt skydd för perfekta ytor

Oavsett om det regnar, är kallt, blåsigt eller soligt, om luften är ren eller kraftigt förorenad så skyddar ThermoSan kulörerna från blekning och håller, med Caparols smarta självrengörande teknologi, ytan ren och fri från smuts och föroreningar. Det innebär att byggnader fortfarande ser ut som om de är nymålade även efter lång tid – även om de utsatts för extrem påverkan.

Bilderna nedan visar vilka typer av fasadangrepp som ThermoSan skyddar mot.

   Optimalt skydd mot alg- och mögelpåväxt

Fukt från regn sprids jämnt och tunt över hela fasadens yta, och avdunstar och torkar därför snabbt. Resultat: praktiskt taget ingen chans för alger och mögel att kunna växa.

   Maximal kulörstabilitet

Långvarigt skydd mot solljus och blekning tack vare UV-beständiga bindemedel och exceptionellt ljuståliga pigment.

   Mycket smutsavvisande

Förhindrar effektivt att damm, smuts och sporer klibbar fast vid ytan. Smuts som tillfälligt fastnar sköljs bort med nästa regn.

Kundberättelse

I filmen delar Anders från Valter Carlsson Måleri AB med sig av sina erfarenheter av att använda ThermoSan Fasadfärg.

Längre livslängd – lägre kostnader

Ditt hus behöver underhåll men med ThermoSan är det glesare mellan underhållstillfällena vilket innebär betydande kostnadsbesparingar och gör att du kan vara nöjd i många år framöver. Följande exempel illustrerar besparingarna för ett typiskt hus med en fasadyta på 250 kvadratmeter.

Engångskostnad för renovering

Kostnaderna är endast något högre med ThermoSan på grund av produktens unika kvalitet och egenskaper. Eventuella byggnadsställningar, ytförberedelser och arbetskraft kostar lika mycket oavsett vilken färg som används.

Kostnader för renovering under en livstid

På grund av det starkare fasadskyddet behövs bara tre i stället för fyra renoveringsperioder. Inom samma tidsram leder ThermoSan till kostnadsbesparingar på 15 %, vilket på sikt innebär en besparing jämfört med andra fasadfärger på marknaden.

Frequently Asked Questions

Längden på en typisk renoveringscykel beror i hög grad på de lokala förhållandena när det gäller väder, föroreningar och annan påverkan, t.ex. slipande salta havsvindar i områden nära havet. Europeiska fasadrenoveringscykler varar vanligtvis upp till 10 år, men kan också vara längre eller kortare. Det har dock visat sig att ThermoSan förlänger renoveringscykeln med 33 procent jämfört med vanlig fasadfärg.

Thermosan har ett brett användningsområde på mineraliska ytor men som med all fasadfärg bör du förbereda ytan du vill måla ordentligt. Vissa ytor kan kräva grundbehandlingar som är anpassad till fasaden som du har på huset. Du eller dina hantverkare kan läsa mer om vilken grundfärg du ska använda i det tekniska informationsdatabladet.

På grund av ThermoSans längre livslängd behöver du inte måla om så ofta, vilket minskar miljöpåverkan under renoveringscyklerna. ThermoSan tillverkas dessutom i Sverige och Caparol arbetar hela tiden på att framställa färg på ett hållbart och långsiktigt sätt för att minska miljöpåverkan.

Tack vare den höga kvalitén av råvaror som Thermosan är uppbyggd av så håller sig ytan och kulören väldigt bra under en mycket lång tid. Det är därför ThermoSan tillhör den bästa bindemedelsklassen i det tyska klassificeringssystemet, vilket bevisar ytterligare att färgen är mycket kulörstabil.

Ja Thermosan går att bryta i många olika kulörer. Vi har även anpassade kulörfärgkartor när det gäller målning av puts som tex kulörfärgkarta Puts och färgviftan CAPAROL A1 som du finner i någon av våra butiker.

Det finns tre kriterier för att klassificera fasadfärger: Bindermedelsklass, vattenångpermeabilitet och vattenabsorberingsförmåga. De två sistnämnda kriterierna avgör känsligheten för algbildning. Bindemedelsklassen anger hur färgstabil färgen är. ThermoSan placerar sig i toppklass för alla tre kriterierna.

Planera, renovera, skydda eller renovera - Caparol har erbjudit rätt lösning för alla byggnadsrelaterade projekt och utmaningar i mer än 125 år. Med innovativa produkter och tjänster för bästa möjliga utformning, skydd och värdebevarande av bostadsutrymmen. Som en pålitlig partner till handeln och hantverkssektorn står vi till tjänst med enastående produktkvalitet och omfattande teknisk expertis för dem som gör det. Vårt familjeföretag är inriktat på kundnärhet och därför är vi alltid medvetna om de senaste praktiska kraven och slutanvändarnas speciella behov.

Ja även om begreppet andas inte är det tekniska riktiga uttrycket så menar man att den kan släppa ut och in vatten i ångform och det gör Thermosan på ett mycket effektivt sätt. Fördelen med att välja Thermosan är också att den inte släpper in vatten i droppform vilket innebär att fasaden håller sig torrare jämfört med många andra färger.

Ja Thermosan fäster bra på silikatfärg och är lika öppen för att släppa ut vatten i ångform som en silikatfärg. Fördelen man får med att måla med Thermosan istället är att den håller fasaden renare och torrare.

När det gäller kallmurar, stödmurar så kan det finnas risk för att det förekommer fukt inifrån i droppform och då är inte Thermosan det bästa alternativet, där bör man istället använda en silikatfärg om det går.

Nej kalkmålade ytor är dåligt bundna och där bör man fortsätta med kalkfärg.

Nej förutom att den finns som vanlig slät färg så finns även Thermosan som ytputs i flera olika grovlekar.

Produktbroschyr

HIGH TECH LÅNGTIDSSKYDD FÖR VÄRDEFULLA FASADER

ThermoSan-broschyren finns att hämta i våra butiker. Se här för närmsta försäljningsställe. Givetvis kan du även ladda ner som PDF via länken.Ladda ner PDF (pdf, 2.25 MB)

ThermoSan – Standing the test of time!

Är du nyfiken på vilka utmaningar ThermoSan kan hjälpa dig att lösa? Ta en titt på andra fasadrenoveringsprojekt med ThermoSan som vi har följt över hela kontinenten. Se själv varför hantverkare som Tanja och Ennio litar på ThermoSan framför alla andra fasadfärger när de målar sina kunders fasader. Eller läs mer om Hans och Nicolas, som båda måste hantera större mängder färg än vad en privat husägare som du förmodligen skulle göra. Över hela Europa tror husägare, fastighetsförvaltare, helhetsförsäljare och hantverkare starkt på ThermoSan. Läs deras berättelser nedan för att ta reda på varför!

 

Är du själv hantverkare?

Är du själv hantverkare?

Ta reda på hur ThermoSan ger kunderna bästa möjliga resultat och hur den förstklassiga fasadfärgen har sparat Tanja och Ennio både tid och pengar.
Behöver du måla fasader på flera fastigheter?

Behöver du måla fasader på flera fastigheter?

Fastighetsförvaltare kan dra stor nytta av att byta till ThermoSan. Se själv hur både Hans och Nicolas sparar tid och pengar när de renoverar större projekt.