ThermoSan skyddar mer än bara fasaderna.

Över hela Europa har hus som målats med ThermoSan klarat sig bra över tid. Vi besökte Tanja och Ennio som arbetar med att renovera fasader i Tyskland respektive Italien, och hade turen att få ta del av deras arbete. Tanja och Ennio valde att använda ThermoSan för att skydda väggarna i både bostadsprojekt och historiska byggnader som de renoverade mot föroreningar, solskador och biologisk vittring. Ta en titt på renoveringsprojekten nedan oför att få reda på hur ThermoSan kan hjälpa dig att tillfredsställa dina kunder och ge de bästa långvariga resultaten. Du kommer att få veta varför de båda hantverkarna vet att de kan lita på att ThermoSan håller måttet.

Skydda din investering - Långtidsskydd mot slitage och smuts

Extremt långvarigt skydd för perfekta ytor

Oavsett om det regnar, är kallt, blåsigt eller soligt, om luften är ren eller kraftigt förorenad så skyddar ThermoSan kulörerna från blekning och håller, med Caparols smarta självrengörande teknologi, ytan ren och fri från smuts och föroreningar. Det innebär att byggnader fortfarande ser ut som om de är nymålade även efter lång tid – även om de utsatts för extrem påverkan.

Det bästa av allt är att färgen är lätt att applicera och håller längre än jämförbara fasadfärger från andra märken.

   Optimalt skydd mot alg- och mögelpåväxt

Fukt från regn sprids jämnt och tunt över hela fasadens yta, och avdunstar och torkar därför snabbt. Resultat: praktiskt taget ingen chans för alger och mögel att kunna växa.

   Maximal kulörstabilitet

Långvarigt skydd mot solljus och blekning tack vare UV-beständiga bindemedel och exceptionellt ljuståliga pigment.

   Mycket smutsavvisande

Förhindrar effektivt att damm, smuts och sporer klibbar fast vid ytan. Smuts som tillfälligt fastnar sköljs bort med nästa regn.

Kundberättelse

I filmen delar Anders från Valter Carlsson Måleri AB med sig av sina erfarenheter av att använda ThermoSan Fasadfärg.

Längre livslängd – lägre kostnader

Underhålls- och renoveringsåtgärder är oundvikliga för större fastigheter, och de säkerställer att värdet bibehålls och att verksamheten fungerar planenligt. Löpande planerat underhåll gör att man kan undvika större och omfattande reparationer med risk för driftstopp och inkomstbortfall. Beroende på kraven och de tekniska förutsättningarna kan det löpande och nödvändiga renoveringsbehovet planeras och beräknas ganska exakt - på så sätt kan driftresultatet för fastigheten vara känt över tid.

Vinsten kan planeras

Som ett exempel har vi räknat på renoveringskostnaderna för ett bostadsområde på 2 700 m2 på ett jämförbart sätt. I exemplet jämförs målningskostnader för å ena sidan en vanlig fasadfärg och å andra sidan användningen av vår fasadfärg ThermoSan.

15 % besparing efter bara några år

Resultatet är tydligt: trots högre initiala färgkostnader är besparingarna betydande när ThermoSan används. Den förbättrade skyddseffekten innebär ett 33 % längre renoveringsintervall och resulterar i att endast två i stället för tre renoveringar behövs under den aktuella tidsramen. Detta resulterar i en betydande besparing på 15 % för exempelobjektet.

Frequently Asked Questions

Längden på en typisk renoveringscykel beror i hög grad på de lokala förhållandena när det gäller väder, föroreningar och annan påverkan, t.ex. slipande salta havsvindar i områden nära havet. Europeiska fasadrenoveringscykler varar vanligtvis upp till 10 år, men kan också vara längre eller kortare. Det har dock visat sig att ThermoSan förlänger renoveringscykeln med 33 procent jämfört med vanlig fasadfärg.

Thermosan har ett brett användningsområde på mineraliska ytor men som med all fasadfärg bör du förbereda ytan du vill måla ordentligt. Vissa ytor kan kräva grundbehandlingar som är anpassad till fasaden som du har på huset. Du eller dina hantverkare kan läsa mer om vilken grundfärg du ska använda i det tekniska informationsdatabladet.

På grund av ThermoSans längre livslängd behöver du inte måla om så ofta, vilket minskar miljöpåverkan under renoveringscyklerna. ThermoSan tillverkas dessutom i Sverige och Caparol arbetar hela tiden på att framställa färg på ett hållbart och långsiktigt sätt för att minska miljöpåverkan.

Tack vare den höga kvalitén av råvaror som Thermosan är uppbyggd av så håller sig ytan och kulören väldigt bra under en mycket lång tid. Det är därför ThermoSan tillhör den bästa bindemedelsklassen i det tyska klassificeringssystemet, vilket bevisar ytterligare att färgen är mycket kulörstabil.

Ja Thermosan går att bryta i många olika kulörer. Vi har även anpassade kulörfärgkartor när det gäller målning av puts som tex kulörfärgkarta Puts och färgviftan CAPAROL A1 som du finner i någon av våra butiker.

Det finns tre kriterier för att klassificera fasadfärger: Bindermedelsklass, vattenångpermeabilitet och vattenabsorberingsförmåga. De två sistnämnda kriterierna avgör känsligheten för algbildning. Bindemedelsklassen anger hur färgstabil färgen är. ThermoSan placerar sig i toppklass för alla tre kriterierna.

Planera, renovera, skydda eller renovera - Caparol har erbjudit rätt lösning för alla byggnadsrelaterade projekt och utmaningar i mer än 125 år. Med innovativa produkter och tjänster för bästa möjliga utformning, skydd och värdebevarande av bostadsutrymmen. Som en pålitlig partner till handeln och hantverkssektorn står vi till tjänst med enastående produktkvalitet och omfattande teknisk expertis för dem som gör det. Vårt familjeföretag är inriktat på kundnärhet och därför är vi alltid medvetna om de senaste praktiska kraven och slutanvändarnas speciella behov.

Ja även om begreppet andas inte är det tekniska riktiga uttrycket så menar man att den kan släppa ut och in vatten i ångform och det gör Thermosan på ett mycket effektivt sätt. Fördelen med att välja Thermosan är också att den inte släpper in vatten i droppform vilket innebär att fasaden håller sig torrare jämfört med många andra färger.

Ja Thermosan fäster bra på silikatfärg och är lika öppen för att släppa ut vatten i ångform som en silikatfärg. Fördelen man får med att måla med Thermosan istället är att den håller fasaden renare och torrare.

När det gäller kallmurar, stödmurar så kan det finnas risk för att det förekommer fukt inifrån i droppform och då är inte Thermosan det bästa alternativet, där bör man istället använda en silikatfärg om det går.

Nej kalkmålade ytor är dåligt bundna och där bör man fortsätta med kalkfärg.

Nej förutom att den finns som vanlig slät färg så finns även Thermosan som ytputs i flera olika grovlekar.

Produktbroschyr

HIGH TECH LÅNGTIDSSKYDD FÖR VÄRDEFULLA FASADER

ThermoSan-broschyren finns att hämta i våra butiker. Se här för närmsta försäljningsställe. Givetvis kan du även ladda ner som PDF via länken.Ladda ner PDF (pdf, 2.25 MB)

ThermoSan – Standing the test of time!

Är du nyfiken på vilka utmaningar ThermoSan kan hjälpa dig att lösa? Ta en titt på de andra fasadprojekten med ThermoSan som vi har följt under det gångna året. Ta reda på hur den privata husägaren Bengt ordnade det optimala fasadskyddet för sitt sjöhus i Sverige, som utsätts för rejäla temperaturskiftningar under året och därför måste skyddas väl mot fukt året runt. Läs om hur Hans älskar att rekommendera ThermoSans skyddande egenskaper till kunderna i sitt företag som säljer färg i butik. Och se anledningen till Nicolas övertygelse om att varje historisk byggnad måste få en fasadrenovering med ThermoSan så snart som möjligt.

Planerar du att renovera fasaden på ditt hus?

Planerar du att renovera fasaden på ditt hus?

Här visar vi dig hur mycket tid och pengar Bengt har sparat genom att använda ThermoSan, samtidigt som hans hem fortfarande ser så gott som nytt ut.
Behöver du måla fasader på flera fastigheter?

Behöver du måla fasader på flera fastigheter?

Fastighetsförvaltare kan dra stor nytta av att byta till ThermoSan. Se själv hur både Hans och Nicolas sparar tid och pengar när de renoverar större projekt.