ThermoSan skyddar mer än bara fasaderna.

Över hela Europa har hus som målats med ThermoSan klarat sig bra över tid. I Frankrike och Nederländerna följde vi med målare Hans och Nicolas, som leder sin målerifirma. Vi välkomnar dig att följa med dem och deras fasadrenoveringsprojekt som rör ett flerbostadshus i det livliga tregränsområdet mellan Belgien, Nederländerna och Tyskland och en historisk, skyddad byggnad i södra Frankrike intill Medelhavet. De massiva projekten i sig, liksom omständigheterna på varje plats, erbjuder en del utmaningar för helhetsförsäljaren, verkställande direktören och hans hantverkare, även om valet av rätt färg inte var en av dem. Ta reda på mer om hur ThermoSan hjälpte både Hans och Nicolas att förbättra sin verksamhet genom att minska mycket arbete tack vare den fantastiska kvalitet som färgen rymmer i sig själv. Se själv hur ThermoSan har gett våra kunder skydd och stabilitet - för deras bostadsområden, de boende och deras egna liv.

Skydda din investering - Långtidsskydd mot slitage och smuts

Extremt långvarigt skydd för perfekta ytor

Oavsett om det regnar, är kallt, blåsigt eller soligt, om luften är ren eller kraftigt förorenad så skyddar ThermoSan kulörerna från blekning och håller, med Caparols smarta självrengörande teknologi, ytan ren och fri från smuts och föroreningar. Det innebär att byggnader fortfarande ser ut som om de är nymålade även efter lång tid – även om de utsatts för extrem påverkan.

Detta är egenskaper som uppskattas av både hantverkare såväl som fastighetsägare.

   Optimalt skydd mot alg- och mögelpåväxt

Fukt från regn sprids jämnt och tunt över hela fasadens yta, och avdunstar och torkar därför snabbt. Resultat: praktiskt taget ingen chans för alger och mögel att kunna växa.

   Maximal kulörstabilitet

Långvarigt skydd mot solljus och blekning tack vare UV-beständiga bindemedel och exceptionellt ljuståliga pigment.

   Mycket smutsavvisande

Förhindrar effektivt att damm, smuts och sporer klibbar fast vid ytan. Smuts som tillfälligt fastnar sköljs bort med nästa regn.

Kundberättelse

I filmen delar Anders från Valter Carlsson Måleri AB med sig av sina erfarenheter av att använda ThermoSan Fasadfärg.

Längre livslängd – lägre kostnader

Underhålls- och renoveringsåtgärder är oundvikliga för större fastigheter, och de säkerställer att värdet bibehålls och att verksamheten fungerar planenligt. Löpande planerat underhåll gör att man kan undvika större och omfattande reparationer med risk för driftstopp och inkomstbortfall. Beroende på kraven och de tekniska förutsättningarna kan det löpande och nödvändiga renoveringsbehovet planeras och beräknas ganska exakt - på så sätt kan driftresultatet för fastigheten vara känt över tid.

Vinsten kan planeras

Som ett exempel har vi räknat på renoveringskostnaderna för ett bostadsområde på 2 700 m2 på ett jämförbart sätt. I exemplet jämförs målningskostnader för å ena sidan en vanlig fasadfärg och å andra sidan användningen av vår fasadfärg ThermoSan.

15 % besparing efter bara några år

Resultatet är tydligt: trots högre initiala färgkostnader är besparingarna betydande när ThermoSan används. Den förbättrade skyddseffekten innebär ett 33 % längre renoveringsintervall och resulterar i att endast två i stället för tre renoveringar behövs under den aktuella tidsramen. Detta resulterar i en betydande besparing på 15 % för exempelobjektet.

Frequently Asked Questions

Längden på en typisk renoveringscykel beror i hög grad på de lokala förhållandena när det gäller väder, föroreningar och annan påverkan, t.ex. slipande salta havsvindar i områden nära havet. Europeiska fasadrenoveringscykler varar vanligtvis upp till 10 år, men kan också vara längre eller kortare. Det har dock visat sig att ThermoSan förlänger renoveringscykeln med 33 procent jämfört med vanlig fasadfärg.

Thermosan har ett brett användningsområde på mineraliska ytor men som med all fasadfärg bör du förbereda ytan du vill måla ordentligt. Vissa ytor kan kräva grundbehandlingar som är anpassad till fasaden som du har på huset. Du eller dina hantverkare kan läsa mer om vilken grundfärg du ska använda i det tekniska informationsdatabladet.

På grund av ThermoSans längre livslängd behöver du inte måla om så ofta, vilket minskar miljöpåverkan under renoveringscyklerna. ThermoSan tillverkas dessutom i Sverige och Caparol arbetar hela tiden på att framställa färg på ett hållbart och långsiktigt sätt för att minska miljöpåverkan.

Tack vare den höga kvalitén av råvaror som Thermosan är uppbyggd av så håller sig ytan och kulören väldigt bra under en mycket lång tid. Det är därför ThermoSan tillhör den bästa bindemedelsklassen i det tyska klassificeringssystemet, vilket bevisar ytterligare att färgen är mycket kulörstabil.

Ja Thermosan går att bryta i många olika kulörer. Vi har även anpassade kulörfärgkartor när det gäller målning av puts som tex kulörfärgkarta Puts och färgviftan CAPAROL A1 som du finner i någon av våra butiker.

Det finns tre kriterier för att klassificera fasadfärger: Bindermedelsklass, vattenångpermeabilitet och vattenabsorberingsförmåga. De två sistnämnda kriterierna avgör känsligheten för algbildning. Bindemedelsklassen anger hur färgstabil färgen är. ThermoSan placerar sig i toppklass för alla tre kriterierna.

Planera, renovera, skydda eller renovera - Caparol har erbjudit rätt lösning för alla byggnadsrelaterade projekt och utmaningar i mer än 125 år. Med innovativa produkter och tjänster för bästa möjliga utformning, skydd och värdebevarande av bostadsutrymmen. Som en pålitlig partner till handeln och hantverkssektorn står vi till tjänst med enastående produktkvalitet och omfattande teknisk expertis för dem som gör det. Vårt familjeföretag är inriktat på kundnärhet och därför är vi alltid medvetna om de senaste praktiska kraven och slutanvändarnas speciella behov.

Ja även om begreppet andas inte är det tekniska riktiga uttrycket så menar man att den kan släppa ut och in vatten i ångform och det gör Thermosan på ett mycket effektivt sätt. Fördelen med att välja Thermosan är också att den inte släpper in vatten i droppform vilket innebär att fasaden håller sig torrare jämfört med många andra färger.

Ja Thermosan fäster bra på silikatfärg och är lika öppen för att släppa ut vatten i ångform som en silikatfärg. Fördelen man får med att måla med Thermosan istället är att den håller fasaden renare och torrare.

När det gäller kallmurar, stödmurar så kan det finnas risk för att det förekommer fukt inifrån i droppform och då är inte Thermosan det bästa alternativet, där bör man istället använda en silikatfärg om det går.

Nej kalkmålade ytor är dåligt bundna och där bör man fortsätta med kalkfärg.

Nej förutom att den finns som vanlig slät färg så finns även Thermosan som ytputs i flera olika grovlekar.

Produktbroschyr

HIGH TECH LÅNGTIDSSKYDD FÖR VÄRDEFULLA FASADER

ThermoSan-broschyren finns att hämta i våra butiker. Se här för närmsta försäljningsställe. Givetvis kan du även ladda ner som PDF via länken.Ladda ner PDF (pdf, 2.25 MB)

ThermoSan – Standing the test of time!

Är du nyfiken på vilka utmaningar ThermoSan kan hjälpa dig att lösa? Ta en titt på de andra fasadprojekten med ThermoSan här på sidan. Läs om hur den privata husägaren Bengt skyddade sitt sjöhus i norra Europa där vädret kan skifta rejält under en och samma dag, hur Tanja håller sitt familjeföretag vid liv genom att måla fasader i det livliga Ruhrpottområdet eller hur Ennio återställer italiensk historia med hjälp av ThermoSans unika egenskaper.

Är du själv hantverkare?

Är du själv hantverkare?

Ta reda på hur ThermoSan ger kunderna bästa möjliga resultat och hur den förstklassiga fasadfärgen har sparat Tanja och Ennio både tid och pengar.
Planerar du att renovera fasaden på ditt hus?

Planerar du att renovera fasaden på ditt hus?

Här visar vi dig hur mycket tid och pengar Bengt har sparat genom att använda ThermoSan, samtidigt som hans hem fortfarande ser så gott som nytt ut.