ORIGINAL MELDORFER®

NORDIC BY NATURE

Tillverkningen i Original Meldorfer®-fabriken i Schleswig-Holstein är en perfekt blandning av teknik och tradition. Även om råvarorna bearbetas av maskiner bygger processen i hög grad på hantverk, erfarenhet och finess tack vare de traditionella hantverksmetoder som alltid har varit ett kännetecken för de ytor vi producerar.

Med sina exceptionellt slitstarka egenskaper har de vad som krävs för att trotsa nästan allt som vädret utsätter dem för. Allt detta är en del av vad Original Meldorfer® står för. Våra produkter, som bygger på en vision om kvalitet som är byggd för att klara tidens tand, är en modern och prisvärd lösning för verkligt kreativa fasadkonstruktioner.

ALLT DU ÄLSKAR MED VANLIGT TEGEL MEN MED...

Som tegel. Fast bättre.

VACKERT

Som namnet antyder ger Original Meldorfer® varje fasad ett unikt och autentiskt utseende. Med nästan obegränsade anpassningsbara lösningar kan arkitekter skapa tegelstenar i vilken stil, färg och format som helst för att matcha deras exakta behov. Original Meldorfer® är handgjorda i Tyskland med hantverksmässiga metoder som gör att varje sten är unik. Deras unika tekniska egenskaper gör att de kan användas på fasader och interiörer av alla typer, från ETICS, monolitiska byggnader till monumentskydd.

HÅLLBART

I en värld med allt knappare resurser och ett föränderligt klimat är det viktigare än någonsin att välja hållbara byggmaterial. Original Meldorfer® är tillverkade från naturlig sand och mineraler - biocidfria och certifierade miljövänliga av Blå ängeln. Till skillnad från klinkers torkas Orginal Meldorfer® vid 70 °C och bränns inte vid 1 000 °C. De är också pga sin lätta vikt mycket mer klimatvänliga vid transport. Allt som allt har Original Meldorfer® ett 60 % mindre koldioxidavtryck än klinker enligt deras EPD.

SLITSTARKT

Beslutet att välja Original Meldorfer® är ett beslut om ett långvarigt system. Ditt projekt kommer att vara i utmärkt skick under minst 30 år. På grund av den skyddande effekten mot sprickbildning, alger och färgblekning behöver du inte bekymra dig om de typiska uppföljningskostnaderna som du kan uppleva med andra beläggningar. Frost- och slagtålighet skyddar din investering ytterligare. Original Meldorfer®-finers obrännbara egenskap gör dem till ett säkert val för alla fasader. 

LÖNSAMT

Original Meldorfer® gör det möjligt att förverkliga ambitiösa projekt även under snäva budgetar. Sammantaget ger de en kostnadsfördel på cirka 20 % jämfört med en klinkerbeklädd fasad Med en vikt på 5 kg/m2 är Original Meldorfer® 80 % lättare än sina motsvarigheter i klinker och därför mycket snabbare och enklare att installera. Mekanisk infästning och ytterligare brandskyddsåtgärder som krävs för tunga fasader kan undvikas. Detta sparar tid och minskar byggkostnaderna avsevärt.

FLEXIBEL ANVÄNDNING
På nästan alla system och ytor

OBEGRÄNSADE DESIGNMÖJLIGHETER
Skapa din egen, skräddarsydda design

HÅLLBAR
Lågt CO2-fotavtryck & certifierad av Blue Angel

MOTSTÅNDSKRAFTIG & SLITSTARK
Varaktigt system utan uppföljningskostnader

SNABB OCH ENKEL APPLIKATION
20% snabbare än konventionella tegelstenar

EXTREMT LÄTTVIKTIG
Perfekt för fasadrenovering och historiska byggnader

REFERENSOBJEKT

Meldorfer -

Historic housing complex in Hamburg

Meldorfer -

Virchow-Quartier Magdeburg

Meldorfer -

Talviku Homes in Tallinn

Meldorfer -

Talviku Homes in Tallinn

Meldorfer -

Tobiase Homes in Tallinn

Meldorfer -

Kalamaja Residence in Tallinn

Meldorfer -

Rehabilitation Center Benekom, Netherlands

Meldorfer -

Almere Zilvermeeuwlaan, Netherlands

Meldorfer -

Apartment complex in Zandvoort, Netherlands

Meldorfer -

Store front facade in Berchem, Belgium

Historic housing complex in Hamburg

Multy-family home in Linz

Multy-family home in Linz

Virchow-Quartier Magdeburg

Talviku Homes in Tallinn

Fisk Residence in Tallinn

Tobiase Homes in Tallinn

Kalamaja Residence in Tallinn

Rehabilitation Center Benekom, Netherlands

Residential building in Dortmund

Residential building in Dortmund

Almere Zilvermeeuwlaan, Netherlands

Apartment complex in Zandvoort, Netherlands

Store front facade in Berchem, Belgium

DESIGNKOLLEKTIONER

Med Original Meldorfer® finns det inga gränser när det gäller design och stil. Tre distinkta kollektioner täcker alla tänkbara önskemål och krav. Från den tidlösa elegansen i Urban Classic med sitt traditionella utseende, inspirerat av gammalt industritegel, till fräscha och nya perspektiv med New Design till den totala frihet som kommer med kollektionen FreeStyle.

Original Meldorfer® är med sin fullständiga anpassningsbarhet ett övertygande materialval, både för att bevara monument med en trogen reproduktion av tegel, och för att skapa nya tolkningar av det klassiska tegelutseendet i nya byggnader. Vi ger arkitekter möjlighet att experimentera och skapa sin egen unika stil för sina objekt, och hittills har mer än 1600 projektpartners utvecklat sina individuella, objektspecifika ytor - alla handgjorda.

URBAN CLASSIC

Traditionellt tegelutseende

NEW DESIGN

Olika synsätt och nya perspektiv

FREE STYLE

Gränslöst – skapa din egen design

TEKNOLOGI I PERFEKT HARMONI

Original Meldorfer®-produkter kan användas på nästan alla underlag. De har en låg vikt och är mycket tunna när de appliceras jämfört med massiva tegelstenar och tegelplattor, vilket innebär mindre tidsåtgång för hantering och lägre kostnader. De lämpar sig för användning på fasadisoleringssystem, ventilerade fasader, monolitiska konstruktioner, kombinationsfasader och inomhusutrymmen.

Dessutom kan Original Meldorfer®-produkterna användas på alla isoleringssystem, oavsett tjocklek på isoleringsmaterialet, och de är perfekta att applicera på fasadisolering av mineralull, EPS eller polyuretan.

Diffusionsekvivalentsd = 0,9-1,3
Vattenabsorption< 0,5 kg/m2
Tjocklek6-6 mm
Viktca. 4,5-5,5 kg/m2
Arbetstid (limning, sättning, fogning)ca. 40-60 min/m2
Sätt- och fogbrukca. 2,5-3 kg/m2
Brandklassning EN 13501-1 (Z-33.43-52)A2-s1,d0

 

Ladda ner Meldorfer-broschyren här!

MONTERINGSGUIDE

Lär dig mer om monteringen av Original Meldorfer® genom vår omfattande videohandledning.
Där får du lära dig allt du bör veta för en smidig och säker bearbetning av Meldorfer® dekortegel från grunden. Vi går igenom montering, bearbetning av fogar, dimensionskedjor, applicering av fogmassan, rengöring av fasaden, hur man undviker misstag, reparation av fasaden, användning av rätt verktyg med mera.

Video Tutorial