Utmana Caparol och alla andra målare i Work Hard Stay Healthy Challenge!

Du är utmanad! I Sveriges roligaste lagutmaning för alla våra proffskunder. Visa att ni är Sveriges starkaste gäng! Tävla mot alla andra företag och följ resultaten direkt i din telefon.

Va? Vad är detta?

Kanske var du en av de 250 personer som var med  Work Hard Stay Healthy Challenge redan 2019? När vi tävlade i Actionruns hinderbanor i flera städer i Sverige! Nu startar vi om i en ny skepnad och utmanar alla våra kunder i en fysisk aktivitet där alla kan vara med!  Tillsammans med skridskoesset Nils van der Poel utmanar vi på Caparol dig, dina jobbarkompisar och alla målarproffs och putsproffs i Sverige! Vi gör det för att hjälpa varandra att komma i fin fysisk form.

Vi gör det i lag, efter var och ens personliga förutsättningar, på det sätt som passar dig bäst.

Hur funkar det?

Work Hard Stay Healthy Challenge by Caparol är en poängsamlaraktivitet där du själv väljer hur och hur mycket du vill anstränga dig och samla poäng. Det finns mer än 250 aktiviteter att välja bland och allt registreras i en smidig app. (och du,
det går utmärkt att koppla ihop appen med t ex runkeeper eller andra träningsappar om du redan har en sån!). Vår Work Hard-app har vi tagit fram tillsammans med företaget Challengize. Alla deltagare registrerar sig och kan följa sina och sitt lags resultat i realtid och samtidigt jämföra mot alla andra lag i Work Hard Stay Healthy Challenge by Caparol!

En utmaning är normalt 4 veckor men delas upp i veckolånga etapper. Det gör att lag som haft en lite dålig start kan komma igen och utmana om tätpositioner under senare veckor. Vi kommer att genomföra 4 utmaningar under året. 2 före sommaren och 2 på hösten.

Kan man vinna nåt?

Förutom äran, får vinnande lag i vårens utmaning välja en hjälporganisation som Caparol skänker en summa pengar till.

Vem får vara med?

Alla proffsunder hos Caparol får vara med! Enda kravet är att du får ihop ett lag med minst 6 deltagare. Kom ihåg att alla deltagare kan bidra lika mycket till resultatet. Varje deltagare anger vid utmaningens början sin upplevda kondition i fem parametrar (sömn, form, allmäntillstånd mm). Detta ger en individuell ”handikappfaktor” som påverkar hur poängen beräknas vid genomförda aktiviteter. En person i sämre form får lite mer ”betalt” för sina ansträngningar, vilket gör att alla lagmedlemmar blir värdefulla oberoende av form och skick. Bra va!

Kostar det något att vara med?

Det kostar ingenting att vara med! Men hjälp oss gärna att få med fler deltagare genom att utmana andra målerier eller putsföretag du känner till. Ju fler som är med, desto roligare är det ju!

Kul! Hur anmäler jag mig?

Anmäl dig till din Caparolsäljare eller i din Caparolbutik. Det går även bra att anmäla till Annika Karlsson på annika.karlsson@caparol.se. Vi ser till att du och ditt lag blir registrerade och får personliga inloggningar till appen. Du kommer sedan också att få information och uppföljningar till den mailadress du anger när du anmäler dig.

När är sista anmälningsdag?

Det finns ingen sådan. Första utmaningen börjar 1:e februari 2022. Sedan kommer det flera löpande och målet är att utmana dig och alla andra 4 gånger per år. Och gärna under många år. Hoppa på när du vill!

Varför gör ni detta?

Vi vill hjälpa till att bygga en urstark laganda hos oss och hos alla våra kunder. Och vi vill göra det genom att starta Sveriges roligaste lagutmaning!

Vi hoppas att aktiviteten bidrar positivt till alla genom hälsa & teambuilding:

  • Istället för att prata om minskad sjukfrånvaro, är målet ökad frisknärvaro. För det är precis vad som händer när man blir motiverad att fokusera på sin egen hälsa och sitt välmående.
  • Varje lags hälsoutveckling mäts och redovisas i en hälsorapport som varje lagledare får efter varje utmaning. Deltagarnas upplevda form sammanställs till en Hälsorapport för varje lag (aldrig på individnivå). Efter utmaningens slut anger deltagarna återigen sin upplevda form och det genereras en ny Hälsorapport som visar hur mycket mer energi det finns i respektive lag. Ett tydligt kvitto till lagen på att aktiviteten faktiskt bidrar till något väldigt viktigt för dem: bättre hälsa och sannolikt mer energi till aktiviteter både på jobbet och hemma!