Hoppa över navigering

Om Caparol

Innovation och kvalitet

Caparol är idag en av Sveriges större färgtillverkare. Det svenska bolaget grundades 1918 i Göteborg, och har idag försäljning över hela Sverige. 1998 blev vi en del i en av världens största familjeägda färgkoncerner, DAW.

DAW har flera affärsområden, varav Caparol med färg till yrkesmålerier och återförsäljare, kompletta fasad- och golvsystem för byggindustrin är känt på de flesta marknader inom Europa. Caparol uppvisar ett av marknadens bredaste program för behandling av mineraliska underlag, och har också ett mycket starkt sortiment inom dispersionsfärger (vägg och takfärger).

Caparol distribuerar och säljer färg och handelsvaror från egna caparolbutiker och återförsäljare över hela landet. I Göteborg finns huvudkontor, produktion, laboratorium och centrallager.

Koncernen har även produktion i tre andra europeiska länder, och egna försäljningsorganisationer i över 30 länder världen över. Koncernen är volymmässigt Europas tredje största färgtillverkare. Koncernens huvudkontor ligger i närheten av Frankfurt, i orten Ober-Ramstadt, och här har DAW en av Europas största färgfabriker med en kapacitet som är ca 100 gånger större än fabriken i Göteborg.

VD för Caparol i Sverige är Bengt Jacobson och företaget är sedan 2011 ett trippel-A företag för högsta kreditvärdighet.

 

 

Moderbolaget

Caparols moderbolag är tyska DAW (Deutschen Amphibolin-Werke von Robert Murjahn Stiftung & Co KG) som har sitt huvudsäte i Ober-Ramstadt strax utanför Frankfurt. Företaget bildades 1895 och är än idag ett familjeföretag i femte generationen.

www.daw.de