Hoppa över navigering

Capatect Duo

ett ventilerat och dränerat fasadsystem

Fasadsystemet Capatect Duo är både ventilerat och dränerat, systemet består bland annat av en putsbärande isolerskiva som är spårad på baksidan, en ventilerad sockelskena och dessutom en speciell folie för tätning mellan fönsterkarm och vindskivan som ser till att eventuellt inläckande vatten leds ut till spalten mellan putsbäraren och vindskivan där det dräneras eller ventileras ut ur systemet.

Till Capatect Duo används isolering av antingen standardkvalitet (S80) eller i högeffektiv Climate-kvalitet (C80) som innehåller grafit vilket ger ca 20–25% bättre isolervärde.

Capatect Duo monteras precis på samma sätt som ett traditionellt isolerat fasadsystem och kan med fördel användas både i samband med nybyggnation, renovering samt vid sanering av fuktskadade fasader med den fördelen att man inte behöver komplettera med annan isolering.

Capatect Duo har genomgått Slagregnstest (SP 4367) och Brandtest (SP Fire 105) hos SP i Borås, dessutom har SP utfört fältmätningar på fastigheter utförda med Capatect Duo för att bekräfta att ventilationsspalten fungerar genom att dokumentera luftrörelsen i spalten mellan putsbärare och vindskiva.

Dokumentation

Detaljritningar

Du har landat på vår webbplats för yrkesmålare och entreprenörer.
Vill du stanna kvar eller gå vidare till sidan för privatkonsumenter?